Halkeaman korjaus

Akustisten kitaroiden kannessa tai pohjassa olevat halkeamat voidaan korjata täyttämällä halkeama joko sopivalla puusuikaleella tai puun värisellä epoksilla.

 Yleensä halkeama vahvistetaan sisäpuolelta pienillä puuklosseilla. Vaurioitunut kohta voidaan lakata tarvittaessa. 

 

Kolhun korjaus

Tummassa puussa tai maalatussa pinnassa olevat kolhut saadaan yleensä hyvin peittoon. Sen sijaan vaaleassa puussa, esim. kuusikannessa oleva kolhu näkyy korjauksen jälkeenkin aina jonkin verran.

Kolhut paikataan joko tekemällä paikka sopivasta puusta tai värjätyllä epoksilla. Tämän jälkeen lakataan joko paikattu kohta tai tarvittaessa isompi alue. 

Muista, että kolhujen paikkaukset jäävät usein jonkun verran näkyviin. Mitä tummempi pinta, sitä helpompi on tehdä korjauksesta näkymätön.

 Vaikeimpia ovat kolhut akustisen kitaran kannessa. Iskujälki kannessa saadaan sileäksi, mutta paikan väri ei koskaan ole täysin sama.


Hintaesimerkki: kolhun paikkaus sähkökitaran rungossa tai kaulassa 120€

Rungon tai kaulan lakkaus

Yleinen kysymys on: Minulla on vanha akustinen kitara ja haluaisin lakata sen uudestaan. Mitä lakkaa kannattaa käyttää?

 Vastaus on: älä lakkaa. 

Hiomalla ja lakkaamalla vanhan kitaran pilaat sen melko varmasti. Vanha soitin kannattaa mieluummin kiillottaa erillaisilla, esim. auton kiillotukseen tarkoitetuilla tahnoilla ja vahoilla. 

Suoritan pintakäsittelyjen uusimisia. Toimitusaika esim.sähkökitaran rungon pintakäsittelyllä on 1-3 kk.

Vanha maali poistetaan tarvittaessa ja kolhut paikataan.Lakkakerroksia ruiskutetaan tarvittava määrä, yleensä kuitenkin vähintään 5 kerrosta, kerrosten välillä lakan annetaan kuivua, välihiontoja tehdään useita.

 Käytän kaksikomponenttista polyuretaanilakkaa ja nitroselluloosalakkaa. Myös shellakka, öljy- ja vahakäsittelyt ovat mahdollisia. 

Hintaesimerkkejä: rungon pintakäsittely n. 560€, + purku, kasaus ja säädöt 140€, yhteensä 700€ Kaulan pintakäsittely 100-300€ (pelkkä takaosa vs. koko kaula, pelkkä lakka vs. maali + lakka).