Mikrofonien vaihto

Yksinkertaisin tapa parantaa kitaran soundia on vaihtaa mikrofonit. 

Mikrofonin vaihdon yhteydessä tarkistetaan aina myös olemassa olevien komponenttien ja kytkentöjen toimivuus. Kaikki osat kiinnitetään huolella niin etteivät ne löysty ”tien päällä”.

 Mikrofonien vaihto maksaa 60€ – 140€, tapauksesta riippuen.

Kytkennät

Mikrofonit on mahdollista kytkeä monella eri tavalla, vakiokytkentöjä muuttamalla voidaan lisätä soittimen sointivärejä.

 Suositeltavia muutoksia ovat esimerkiksi Stratossa ns. ’add neck’ -kytkentä jossa toinen tonepotikka muutetaan niin, että sillä saadaan tuotua kaulamikkiä portaattomasti keski- tai tallamikin rinnlle. Erittäin hyödyllinen! 

Telessä voidaan asentaa 4-asentoinen kytkin, jolla saadaan mikrofonit kytkettyä sarjaan. Sarjaankytkentä tuo lisää tehoa ja korostaa keskialueita.

 Tyypillinen kytkentä on myös volumepotikkaan lisättävä kondensaattori (ja vastus) (treble bleed) jonka avulla saadaan säilytettyä kirkkaus kun potikkaa käännetään. 

Tämäntyyppiset kytkennät maksavat n. 65€-95€ + tarvittavat osat.

Häiriösuojaus

Kitaroissa esiintyy kahdenlaista hurinaa, matalaa 50 hz verkkohurinaa joka kuuluu yksikelaisista mikrofoneista, sekä korkeataajusta RF (radio frequency) –sirinää jota aiheuttavat sähkölaitteet, loisteputket, näyttöpäätteet ym. ja joka voidaan poistaa maadoittamalla kitara oikein. 

Tehokkaassa maadoituksessa kaikki soittimen onkalot joissa sijaitsee elektroniikkaa vuorataan alumiinilla, kuparilla tai sähköä hyvin johtavalla maalilla.

 Tarvittaessa myös mikrofonien ympärille laitetaan maadoitus. Häiriösuojaus maksaa 80€-140€